ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Η Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν.Χαλκίδας βρίσκεται στον 3ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου. Στον ίδιο όροφο στεγάζονται τα γραφεία του Συντονιστή Διευθυντή και των Ιατρών της Κλινικής. Διαθέτει 7 θαλάμους νοσηλείας εκ των οποίων, τρεις 4 κλινών, δύο των 2 κλινών και δύο μονόκλινα. Παρέχει υψηλού επιπέδου φροντίδα στους ασθενείς, με τη συμβολή ολόκληρου του νοσηλευτικού προσωπικού. Στην κλινική υπάρχουν τρεις (3) θέσεις ειδικευομένων ιατρών τριετούς διάρκειας εκπαίδευσης (για πλήρη ειδίκευση στην ορθοπαιδική ενηλίκων). Στα πλαίσια της εκπαίδευσης διενεργούνται μαθήματα (βασικά και εξειδικευμένα) καθώς και επιστημονικές εργασίες με συμμετοχή σε Ελληνικές και διεθνείς εκπαιδευτικές συναντήσεις.

Η κλινική εφημερεύει καθημερινά με τα έκτακτα ή/και επείγοντα περιστατικά να αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό/εφικτό. Ετησίως χειρουργούνται περισσότεροι από 700 ασθενείς, ενώ στα επείγοντα εξωτερικά και τακτικά εξωτερικά  ιατρεία , εξετάζονται πλέον των 15000 ατόμων.

Επεμβατικές πράξεις & δραστηριότητες

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 8.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ. διατίθενται δύο χειρουργικές αίθουσες για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων σε χρονίως πάσχοντες και έκτακτα περιστατικά και μία αίθουσα χειρουργείου για μικροεπεμβάσεις με τοπική αναισθησία (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σφυροδακτυλία κλπ).

Πραγματοποιούνται έκτακτες/επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις (τραυματολογία άνω και κάτω άκρων). Χρησιμοποιούνται τεχνικές ενδομυελικών ηλώσεων των μακρών οστών, εξωτερικής οστεοσύνθεσης, εσωτερικής οστεοσύνθεσης με σύγχρονα συστήματα κλειδούμενων πλακών για κατάγματα πέριξ των αρθρώσεων ώμου, αγκώνα, πηχεοκαρπικής,  ισχίου,  γόνατος και ποδοκνημικής,  με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους που επιτρέπουν την πρώιμη κινητοποίηση των ασθενών, καθώς επίσης και αρθροσκοπήσεις γόνατος διαγνωστικές και θεραπευτικές.

Τα προγραμματισμένα χειρουργεία αφορούν:

  1. Αρθροπλαστικές ώμου,  ισχίου και  γόνατος για ασθενείς με εκφυλιστικές και μετατραυματικές αρθροπάθειες και με  σύστημα πλοήγησης (NAVIGATION).
  2. Χειρουργική αποκατάσταση παραμορφώσεων οστών και αρθρώσεων  όπως ραιβογονία, βλαισογονία, βλαισός μέγας δάκτυλος.

Τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη  και Παρασκευή, στο ισόγειο, πρωινές ώρες, από τις 9.30 π.μ. έως τις 13.30 μ.μ. κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο 14960. Παράλληλα λειτουργεί ιατρείο επανελέγχου ασθενών του ΤΕΠ και παρακολούθησης της αποθεραπείας των ασθενών που νοσηλεύθηκαν στην κλινική.

ΙΑΤΡΟΙ:
– Γκίκας Ευάγγελος | Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Προϊστάμενος Ορθοπαιδικής Κλινικής
– Γιώτα Αγγελική | Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.
– Σώτος Αντώνιος | Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
– Γιοβανίδης Γεώργιος | Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ.
– Μαντά Αικατερίνη | Επικουρικός Επιμελητής Β’
– Περισυνάκης Νικόλαος | Επικουρικός Επιμελητής Β’
– Μαντά Παναγιώτα | Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια
Επικοινωνία
Συντονιστής Διευθυντής: 2221355985
Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια: 2221355978
Ιατρικό Προσωπικό: 2221355983, 984
Νοσηλευτικό Προσωπικό: 2221355975
Εξωτερικά Ιατρεία: 2221355909
Ε-mail: dr.ortho@chalkidahospital.gr