ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) Χαλκίδας λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 1990. Ιδρύθηκε στο πλαίσιο του κανονισμού 815/84 της ΕΕ (τότε ΕΟΚ). Για δύο περίπου χρόνια λειτούργησε προσωρινά στο ισόγειο του κτιρίου που τότε στέγαζε τη Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και αργότερα τα Ιατρεία του ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ, στην οδό Τσιριγώτη. Ακριβώς απέναντι, στην οδό Τσιριγώτη 29Α μετεγκαταστάθηκε το 1992 το ΚΨΥ, σε ιδιόκτητο κτίριο, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα, ακολουθώντας τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία τα ΚΨΥ πρέπει να είναι οικείες κοινοτικές υπηρεσίες και να βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Κοινότητας, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί εύκολα να τα επισκέπτεται.

Λειτουργεί αυτόνομα ως αποκεντρωμένη μονάδα ψυχικής υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Είναι δημόσια υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η περιοχή ευθύνης του είναι ο Τομέας Ψυχικής Υγείας Εύβοιας που αφορά ολόκληρο τον Νομό Εύβοιας.

Είναι Τμήμα Ενηλίκων αποκλειστικά. Παρέχει ψυχιατρική και ψυχολογική θεραπεία και φροντίδα, τόσο σε τακτικά ραντεβού, όσο και σε επείγοντα περιστατικά, οργανώνει δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και αγωγής υγείας, παρέχει κοινωνική συμβουλευτική και υποστήριξη τόσο στους ασθενείς, όσο και στις οικογένειές τους, εκπαιδεύει ειδικευόμενους Γενικούς Γιατρούς (στο τρίμηνο της ψυχιατρικής), δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας, νοσηλευτικής, επισκεπτών υγείας και εργοθεραπείας να κάνουν την πρακτική τους άσκηση, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές.

Προβλέπεται και Παιδοψυχιατρική Υπηρεσία, αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατό, να λειτουργήσει.
Το προσωπικό του ΚΨΥ είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και με μεγάλη εμπειρία. Αποτελείται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, εργοθεραπευτές και διοικητικούς.
Συνεργάζεται στενά με το Εξωτερικό Ψυχιατρικό Ιατρείο (ΕΨΙ) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, τις μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Νομού, και όλες τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας του Νομού.

Το ΚΨΥ λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή σε πρωινό ωράριο και εφημερεύει με ψυχίατρο και ψυχολόγο σε συνεργασία με το ΕΨΙ του ΓΝ Χαλκίδας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Δ.Ι.Ε.Κ.


Διεύθυνση:  Τσιριγώτη 29Α
Τηλέφωνο γραμματείας:  2221350931
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2221350900 & 914
Ε-mail: gramm1125.syzefxis.gov.gr